Arts Marcials Tradicionals

Jodo

El bastó és una de les armes més antigues de la humanitat. Al Japó feudal l’empraven els samurai-policia. La seva pràctica es basa en l’execució d’una serie de moviments bàsics (kihon), i de formes (kata), amb un atacant armat amb un sabre de fusta. És un exercici dinàmic, basat en la concentració i la precisió de les parades i respostes que desenvolupa un esperit en alerta i un caràcter fort i decidit. El nostre club va ser el primer a introduir aquest art marcial a l’estat espanyol al 1990.

Club Budokan Penedès - Jodo

El nostre sensei

Tenim diferents activitats dirigides pels millors professionals perquè et diverteixis i aprenguis mentre et poses en forma.
Pere Calpe

Pere Calpe

8è dan Kyoshi de Nihon Tai Jitsu

7e Dan Nihon Kobudo tanbo jitsu
5e Dan ZNKR Iaido
4rt Dan ZNKR Jodo

Consol Gonzalez

3er Dan Nihon tai- jtsu / jujutsu

2on Dan Nihon Kobudo tanbo-jitsu
3er Dan ZNKR Iaido
1er Dan ZNKR Jodo
1er Dan Daito ryu aikijujutsu

Aina Calpe

Aina Calpe

Professors-assistents JODO

3er Dan ZNKR Iaido
2on Dan ZNKR Jodo

La nostra galeria
Club Budokan Penedès - Jodo
Club Budokan Penedès - Jodo
El jōdō va ser desenvolupat per primera vegada al Japó al segle XVII per Musō Gonnosuke Katsuyoshi, un reconegut guerrer i expert en l’art del maneig de la katana en l’estil Tenshin Shōden Katori shintō-ryū, amb llicència per ensenyar i rang menkyo a la disciplina, havia esdevingut el cap de l’estil. Gonosuke es va embarcar en el que s’anomena cabelleria errant (武者修行 musha shugyō?) (l’equivalent a la recerca o el pelegrinatge dels cavallers errants europeus de l’Edat Mitjana) recorrent tot el Japó. Es va batre en duel amb nombrosos adversaris sense conèixer la derrota fins, segons la llegenda, es va enfrontar al famós espadatxí Miyamoto Musashi amb el seu bō (bastó llarg). En aquesta lluita Musashi va sortir victoriós i li va perdonar la vida.
Club Budokan Penedès - Jodo
Scroll to Top